presse-billede-deposit

Mit navn er Jens Mogensen, uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2004. Jeg har siden arbejdet med journalistik, kommunikation og PR for blandt andre landsdækkende medier, lokale medier, TV3 Sport, Viaplay, Danske Spil, forskellige produktionsselskaber og sportsforeninger/-klubber.

Min motivation er at skabe et uafhængigt medie, der med mange læsere/lyttere i ryggen, vil dække de emner, som de etablerede medier hverken vil eller tør røre ved. Psst! vil tale med en masse kloge mennesker, der ikke skal kæmpe mod de traditionelle mediers skabeloner over hvad man må og ikke må sige. Vi skal i stedet prøve noget nyt: At blive klogere.

Jeg kunne ikke have gjort det alene, så allerførst en kæmpe tak til min tankepilot og projektleder.

Det største svigt

Meget har ændret sig for mit verdenssyn i løbet af de sidste cirka 4 år, og det er i de forandringer, at forklaringen på Psst! skal findes.

Myndighedernes og pressens kommunikation og generelle ageren i forhold til Covid-19 er for mig det største svigt mod borgerne i moderne tid. Hverken politikerne, myndighederne eller medierne ønsker som bekendt en uvildig (så tæt på uvildig som muligt i hvert fald) undersøgelse, men vi bliver nødt til at tale om det, der skete. Og sker. Også selvom der er mange, der bare helst vil glemme det hele. Måske især, at de selv blev lidt skøre undervejs.

Jeg var også skør. Tog to stik Pfizer, jeg så jo både DR, TV2, CNN, Fox News og jeg læste – som jeg har gjort i det meste af mit liv – især to etablerede danske medier, så ingen grund til at lave sin egen research her (hvilket jo også skabte panderynker, når folk gjorde det). Right?

Wrong.

Du vil dræbe dine børn

Præcis hvor forkert jeg var på den, fandt jeg ud af, da jeg begyndte at researche i forbindelse med udrulningen af Covid-19-vaccinen til 5-11 årige. Begge mine børn var på det tidspunkt i den aldersgruppe, og jeg var dengang chokeret over, at der aldrig var ét – simpelthen ikke et eneste – godt argument for at vaccinere de små mod Covid-19. De bedste argumenter var at de små skulle ’tage en for holdet’ og passe godt på ikke at dræbe bedstemor. Nonsens, vrøvl, væmmeligt, vammelt, uvidenskabeligt. Hæsligt.

Men det måtte man ikke sige – ikke hvis du ville undgå horder af rasende mennesker, der opførte sig hypnotiseret. Det ved jeg, for jeg sagde det.

Jeg tog et screenshot af SSIs tredje invitation indenfor kort tid til at få vaccineret mine børn imod Covid-19, lagde det på Twitter med medfølgende ord om, at vi siger nej tak på et oplyst, videnskabeligt og fornuftbaseret grundlag, og at SSI derfor ikke behøvede at sende flere invitationer. Og så gik det ellers løs. Kommentarerne – mange af dem slettet af ’forfatterne’ i dag – var ubegribelige. Jeg var ’uansvarlig, egoistisk, skør, sølvpapirshat, vanvittig, hjernevasket og tydeligvis ude på at dræbe mine egne børn’. På den anden side var der mange positive kommentarer – mange, der bakkede op.

Det var starten.

Ssssh – vi siger ingenting

At se den danske presse køre 100% symbiose med myndighederne, at se pressen dukke nakken, iføre sig skyklapper uden det mindste brok, lystre deres Masters uden et enkelt kritisk pennestrøg har været en daglig kilde til væmmelse i flere år nu. Jeg har beskæftiget mig meget med emnet på X (tidl. Twitter), men har hele tiden følt et behov for at gøre meget mere.

Der er fundet beviser (bevidst flertal) på alarmerende forhold i produktsikkerheden omkring Covid-19-vaccinen, der er givet til millioner af danske borgere. Udeklareret indhold, som mange eksperter anser som dybt problematisk, samt DNA-fragmenter, som ikke bør være der. En anden – meget mere skødesløs – produktionsform af vaccinen i forhold til den version af vaccinen, der blev godkendt via de kliniske forsøg (process 1 vs process 2). Ikke et ord. Ikke ét spørgsmål.

Der er en flodbølge af personlige vidnesbyrd om død og ulykke i forbindelse med Covid-19-vaccinen – langt hovedparten af stemmerne lever kun på platformen X, mens de bliver kvalt på platforme som Facebook og YouTube – og selvfølgelig også af de etablerede medier. Ikke et ord.

I Danmark har vi fx en gruppe, en forening, af vaccineskadede danskere, der bliver brutalt afvist ved døren af alle danske myndigheder. Ingen vil kendes ved dem – myndighederne kaster de invaliderede borgere frem og tilbage. Og til sidst får de – igen og igen og igen – konklusionen, at de skal ”tale med egen læge”. Det er de danskere, der viste ’samfundssind’, der bliver behandlet sådan. En fuckfinger. Medierne lader i det store hele som ingenting. Ingen vil sige det mindste lillebitte kritiske pip om den vaccine, Psst! vil vide hvorfor.

I det hele taget er den her uangribelige status, som Covid-19-vaccinen hele vejen igennem har haft (og stadigvæk har) i de etablerede danske medier, et område, der tydeligvis trænger til at blive udfordret. Det arbejde glæder jeg mig til. Når ingen andre vil/tør stille spørgsmål om ’miraklet’/’supervåbnet’/’vores tids svar på månelandingen’ vil Psst! stille dem. Med glæde og stolthed.

Er du (også) antimyndighedsekstremist?

Siden 2020 og starten af ’den store fortælling’ er det også bare gået stærkt, ikke? Vi ser ’sandhedsministerier’ vokse frem som øverste myndighed overfor ’hadtale’ og ’misinformation’ og hvad er så det helt præcist? Jo, det er selvfølgelig, hvad ’sandheds-myndighederne’ siger, at det er. I Canada er der lagt op til muligheden for livstid i fængsel, hvis du udspyr ‘hadtale’.

Vi har et ekko af det herhjemme, som vi oftest har, i form af ’medieombudsmanden’, der vil gøre livet mere surt for medierne herhjemme. Ironien. Danske medier får strammet deres muligheder for at udøve magtkritisk journalistik. Konklusionen må være, at det ikke kan betale sig at være lydig.

Vi ser censur over hele ’vores verden’. Vi ser forvrøvlede, groteske artikler om ’antimyndighedsekstremister’ og ’konspirationsteoretikere’, og det er man fx, hvis man er ’vaccineskeptisk’. Artikler i BT, på DR, på EB, ja, dem alle sammen, efterlader dit hoved som en snurretop, der spinner så hurtigt, at man næsten ikke kan se det med det blotte øje. Vi ser propaganda i lange baner. Og vi ser bagmændenes mest loyale tjenere få hædersbevisninger og fornem tingeltangel.

Vi har WHO på vej med en ’pandemitraktat’, selvfølgelig kun med øje for at ’fremme den globale sundhedssikkerhed’. At borgernes mest grundlæggende rettigheder og fysiske autonomi vil være ophævet i det øjeblik WHO udråber den næste pandemi, taler vi ikke om.

Hvis du ikke er 100% konform, mærker du det allerede – alle vegne: Vil du hæve dine egne penge i kontanter, så forbered dig på grundigt og tålmodigt at redegøre for hvad du dog skal bruge dine egne penge til. Stiller du kritiske spørgsmål om en eksperimentel ’vaccine’ – forbered dig på at blive stemplet som sølvpapirshat, konspirationsteoretiker og antimyndighedsekstremist. Ønsker du grundlæggende, at alle parter skal forsøge at forhandle fred i stedet for at være så stålsat fokuseret på mere krig, død og ødelæggelse, er du Putinist. Jeg kunne blive ved. Du skal bankes på plads – mene det samme som dit tv og dine ’medier’. Ellers er du den farlige.

Jeg går imod det med Psst! Jeg håber på store ting – at det kan udvikle sig. Bidrage til en strømning. Overleve, stå selv. Blive en stor succes.

Brug for hjælp

Jeg glæder mig til at lave ægte, ærlig, nysgerrig, kritisk og uafhængig journalistik. Jeg glæder mig til at stille en masse spørgsmål, og jeg glæder mig til at se hvem der vil svare.

Jeg får brug for din hjælp. Din opbakning. Jeg håber, at du vil læse, dele, diskutere. Hvis mange tusinde danskere læser med på Psst! bliver mediet svært at vifte af. Hvis det står til mig, skal vi derhen – asap.

Velkommen til Psst!

Med venlig hilsen

Jens Mogensen

TIL FORSIDEN