MEP buh’et og gjort tavs efter korruptions-beskyldninger

Det tyske medlem af EU-parlamentet, Christine Anderson, skabte stor forargelse i EU-parlamentet, da hun beskyldte både allerede korruptionsmistænkte Ursula Von der Leyen og selve EU-parlamentet for korruption.

eu-parlamentet-deposit

Det tyske medlem af EU-parlamentet, Christine Anderson, blev buh’et, da hun kaldte Ursula Von der Leyen for korrupt. Da Anderson efterfølgende sagde, at et EU-parlament, der dækker over korruptionen i forbindelse med EUs store vaccine-indkøbsaftale, er at betragte som lige så korrupt som Ursula Von der Leyen selv, blev buh-råbene højere, krydret med store udbrud af forargelse fra øvrige EU-parlamenter, der altså tager meget på vej over at høre at Ursula Von der Leyen og EU-parlamentet skulle være korrupte.

Man hører parlamentets formand, der tydeligvis bestemmer hvem som har en tændt eller slukket mikrofon, sige:

”That’s it. No more.”

Derefter blev der slukket for Andersons mikrofon.

Du kan se videoen lige her:

Aftalen, som Christine Anderson refererer til, kom i stand via hemmelige tekstbeskeder og telefonsamtaler imellem EU Kommissionsformand Ursula Von der Leyen og Pfizers øverste chef, Albert Bourla, og har en værdi af hundreder af milliarder kroner. Aftalen har kostet alle EU-lande meget dyrt, milliarder og atter milliarder Euro for vacciner, som ingen havde brug for. En mistænkelig, fordækt, tåget, skjult aftale. Blandt andet derfor er der mange verserende retssager – alle sammen med indkøbsaftalen og Ursulas Von der Leyens rolle i den aftale som sagernes helt centrale element.

Læs også: Velkommen til Psst!

Christine Anderson kommenterede efterfølgende selv episoden på X (tidligere Twitter) – det tweet kan du se her

Her skriver hun:

“Da jeg siger de tre ord ‘Pfizer, korruption og Von der Leyen, slukker parlamentets formand øjeblikkeligt min mikrofon. Herefter følger en 7-sekunders afstemning, hvor alle andre partier afviser mit forslag. (Jeg har bevidst efterladt den skandaløse proces uredigeret i videoen). Umiddelbart derefter udsatte parlamentet til pause. Teknokratisk centralisme i et pseudo-parlament møder cementerede blokpartier, der ikke engang er interesserede i at afklare de mest alvorlige korruptionsanklager mod deres egen kommissionsformand Ursula von der Leyen (den offentlige anklagemyndighed er allerede i gang med at efterforske),” skriver Christine Anderson.

Psst! har startet en artikelserie om Ursula Von der Leyens rolle i den store vaccine-indkøbsaftale – vi kalder serien for ’Ursulas tavshed’, og du kan læse første del af kap. 1 lige her: Artikelserie: Ursulas tavshed kap. 1 (del 1 af 2)

[email protected]

Foto: Depositphotos

TIL FORSIDEN