Velkommen til Psst!

Psst! er nyheder, politik, samfund, opinion, debat. Og hvad vi ellers føler for.

Vi er 100% uafhængige. Ingen fortæller os hvad vi må og ikke må. Allerede der er vi en forbedring af det eksisterende udbud.

Vi er også gratis. Men vi får brug for opbakning. Vi vil på sigt være glade for bare at løbe rundt. Vi har indtil videre investeret tid og egne penge – fordi vi synes, projektet er så vigtigt.

Vi er – som du ser – endnu under opbygning. Vi ville ikke vente længere, så forbedringer og udbygninger kommer til at ske undervejs. Vi arbejder målrettet på inden længe også at udkomme på lyd og levende billeder.

Vi vil dokumentere. Vi vil stille spørgsmål. Vi vil belyse. Vi vil søge belæg.

Vi vil gerne tale med alle. Fra almindelige mennesker til ministre. Vi vil være nysgerrige og konkrete. Vi får se, hvem der vil tale med os.

De skylder svar

Vi vil stille spørgsmål til de danske medier, for de danske medier er en kæmpe historie. Medierne skylder borgerne mange svar. Hvorfor undlader de bevidst at dække emner, som ikke passer ind i den etablerede diskurs? Hvorfor skjuler de vigtige informationer? Hvorfor er de magtens og elitens talerør?

Hvor blev vagthunden af?

Lad os tage pressens dækning af Covid-19 – og alt omkring Covid-19 – som eksempel. I cirka 4 år har de danske medier været i komplet symbiose med myndighederne om praktisk talt alt, der har med Covid-19 at gøre. De kritiske spørgsmål (herunder også hele det kritiske spotlight) var og er i kafkask undertal i den samlede dækning. Og ok, lad os lade som om, at det kunne forsvares – et stykke af vejen. Men tiden, hvor de kritiske spørgsmål blev nødvendige at stille, kom. De spørgsmål blev aldrig stillet og bliver fortsat ikke stillet.

Læs også: Artikelserie: Ursulas tavshed kap. 1 (del 1 af 2)

Ikke et ord

Der er ellers nok at tage fat på.

Som fx Covid-19-vaccinen, som vi næsten alle har modtaget, der har fået påvist udeklareret, problematisk stads i sig af et utal af eksperter og selv myndigheder, herunder blandt andre EMA (Det Europæiske Lægemiddelagentur) og Lægemiddelstyrelsen, har bekræftet det. Ikke et ord.

At vi i forhold til Covid-19-vaccinen reelt har modtaget et andet produkt – og efter alt at dømme et meget dårligere produkt – end det, der blev godkendt via de kliniske forsøg (process 1 vs process 2). Ikke et ord.

Flodbølgen af personlige vidnesbyrd mod Covid-19-vaccinen om hvor farlig den er. Tusindvis og atter tusindvis af stemmer. Millioner af stemmer? Ikke et ord.

Aggressiv censur i forbindelse med Covid-19. Dokumenteret ned til detaljen. Ikke et ord.

Konstante beretninger, ud fra officielle tal, om overdødelighed i den vaccinerede del af verden. Ikke et ord.

De fortsatte anbefalinger i Danmark af gravide og 65+-segmentet. Ikke et ord.

Evalueringen af, spotlightet på, udrulningen af Covid-19-vaccinen til børn og unge i Danmark herunder også pressens egen rolle i den sag. Reklamerne med den 7-årige fortæller i børnevideoerne på YouTube og direkte i børnenes iPad-spil. FÅ ord – fra enkelte. Samlet set: Underfortalt i skandaløs grad.

”Tal med egen læge”

De vaccineskadede danskere, der bliver brutalt afvist ved døren af alle danske myndigheder. Ingen ønsker at kendes ved dem – myndighederne kaster de invaliderede borgere frem og tilbage. Og til sidst får de – igen og igen og igen – konklusionen, at de skal ”tale med egen læge”. Det er de danskere, der viste ’samfundssind’, der bliver behandlet sådan. En fuckfinger.

Som da Sundhedsstyrelsen (SST) fx inviterede de vaccineskadede danskere til et møde, som SST så selv aflyste, fordi de vaccineskadede danskere i mellemtiden havde ladt fagkundskabs-kanonen i form af Christine Stabell-Benn, vaccineforsker og professor på Syddansk Universitet. Christine Stabell-Benn undrede og ærgrede sig efterfølgende højlydt over Sundhedsstyrelsens aflysning af eget møde. Men som vi ved:

Ikke et pip kommer der fra medierne.

I forhold til de vaccineskadede danskere skal dog nævnes at Radio 24syv har dækket den historie på professionel og kyndig vis.

Vi vil belyse det hele.

Læs også: Twitter Files på dansk – kapitel 1: Teaser

Et ægte mirakel

Tilbage står, at medierne har ændret sig. De holdt sig ikke tilbage, da der skulle fyres op under frygten. De skrev om corona-befængte julegaver, der skulle opbevares i en kasse i tre dage før de måtte åbnes, og om telefoner, der i fremtiden kunne fortælle dig om du havde corona. De skrev meget gerne om fare og død i forbindelse med Covid-19. De kunne ikke få nok.  

Og ind kommer helten: Covid-19-vaccinen.

Covid-19-vaccinen var frelserens ankomst – også (især) i pressen. Den var ”supervåbnet”. Den var ”miraklet”. Den var ”vores tids svar på månelandingen”. Ekstra Bladet skrev på sin lederplads, hvorfra der i tidens løb er skrevet så mange kloge ord, at danskerne skulle ’tage stikket eller blive hjemme’. ’Eksperterne’ i tv var altid utroligt enige om vaccinens fortræffeligheder. I hvert fald mens den røde lampe lyste.

Der er utallige eksempler på mediernes symbiose med myndigheder og den officielle – ofte forvrøvlede og uvidenskabelige – fortælling. Og det gælder både i forhold, til hvad medierne aktivt har dækket, men nok i endnu højere grad også hvad medierne altid er helt enige om at udelade.

Men nu får medierne spørgsmålene. Åbne, velresearchede, ordentlige, konkrete spørgsmål. Vi vil vide hvordan og hvorfor. Og de får spørgsmålene fra et forhåbentligt stærkt medie med volumen og slagkraft. Så læs historierne. Del dem. Få budskabet ud om at der her er noget nyt. Bak os op. Hvis Psst! har mange læsere/følgere, bliver vi svære bare lige sådan at vifte af.

Vi kommer med nye historier dagligt – så vidt muligt i hvert fald. Så du kan godt vænne dig til at kigge forbi hver dag. Det håber vi du vil.

[email protected]

TIL FORSIDEN