OPDATERET: TV 2 svarer som første medie på Psst!s 8 spørgsmål

TV 2 svarer, at mediet har dækket Covid-19 med objektiv, undersøgende og kritisk journalistik.

tv-2-logo-snip

TV 2 svarer nu som det første medie på Psst!s 8 spørgsmål.

TV 2 går ikke ind i spørgsmålene et efter et, men TV 2s nyhedschef Jacob Kwon har sendt Psst! følgende kommentar:

TV 2 har dækket – og dækker – Covid-19, fuldstændig ligesom vi dækker alle andre store dagsordener i Danmark. Det vil sige på tværs af alle vores platforme og med objektiv, undersøgende og kritisk journalistik. Hvis nogen skulle have en anden opfattelse eller spørgsmål til konkrete eksempler fra vores dækning, kan man altid skrive til seernes redaktør, der som en uafhængig instans kan kigge nærmere på vores dækning.

Skriftlig kommentar slut.

Læs også: 8 spørgsmål til medierne – høflig opfølgning

De 8 spørgsmål

Du kan se de 8 spørgsmål her. Her bruger vi Ekstra Bladet (EB) som eksempel. Her er det altså fx Knud Brix, vi stiller spørgsmålene til, men det kunne lige så godt have været Berlingske og Tom Jensen eller Politiken og Christian Jensen og så videre. 

1: Synes du, at EB har dækket Covid-19 på en nysgerrig, objektiv, undersøgende, kritisk måde?

Uddybning:

2: Er det korrekt, at EB overvejende har holdt sig tilbage fra at stille kritiske spørgsmål/i det hele taget kaste kritisk spotlight på Covid-19-vaccinen?

Uddybning:

3: Har EB i nogen form modtaget instrukser (fx en vejledning, drejebog, manuskript) i forhold til hvordan EB burde dække Covid-19?

Uddybning:

4. Har EB nogensinde tidligere været så loyal overfor/på linje med myndighederne, som EB har været i forbindelse med Covid-19?

Uddybning:

5: Er det korrekt, at EB ikke vil/tør fortælle historier om de mange danskere, der er blevet skadet af Covid-19-vaccinen?

Uddybning:

6: Er det sandt, at mange medarbejdere på EB er utilfredse med EBs linje for Covid-19-dækningen?

Uddybning:

7: Synes EB fortsat, at myndighederne havde ret, da de kommunikerede, at Covid-19-vaccinen var ’et mirakel’ (myndigheder og medier), ’et supervåben’ (myndigheder og medier), ’den sikreste vaccine nogensinde’ (Brostrøm) og ’vores tids svar på månelandingen’ (Senderovitz)?

Uddybning:

8: På en skala fra 1-10 (1 er bestillingsarbejde/propaganda, 10 er journalistik i verdensklasse) hvilken karakter giver du så EBs dækning af Covid-19?

Uddybning:

[email protected]k

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN