Magtens og mediernes gaslighting af offenligheden pulveriseret: Nu ser du næste indsats

Mediestormen siden debatten mellem Joe Biden og Donald Trump er nu en kategori 5-orkan. Magten og medierne vil af med Joe Biden, der står til at tabe stort til Donald Trump, og Bidens tydelige tilkendegivelser af, at han ikke trækker sig, generer dem voldsomt. Så der skrues op.

biden-dement-mlm-to-flag-deposit-snip

Amerikanske medier som CNN, MSNBC, ABC, internationale politiske medier og selvfølgelig også de etablerede danske medier er kommet på arbejde efter deres årelange hemmelige samarbejde om at gaslighte offentligheden om præsidentens sande tilstand faldt sammen en gang for alle den 28. juni.

Den var allerede for tyk, og debatten gjorde den årelange gaslighting af offentligheden umulig at opretholde. Det vidste magten og medierne godt på forhånd ville ske, ‘senior-moments’ var uundgåelige, panik-storylinen var skrevet på forhånd.

Læs også: Leder: Biden stukket i ryggen af sine egne

Magten og medierne vil af med Joe Biden, fordi han står til at tabe, og han står primært til at tabe fordi vælgerne i USA overvældende mener, at Joe Bidens tilstand gør ham uegnet til at være præsident. Den er svær at spinne. Og Bidens blanke afvisning af det pres generer dem voldsomt.

Først spillede de chok-kortet umiddelbart efter debatten mellem Joe Biden og Donald Trump. Da CNN slog væk fra debatten og tilbage til studiet var fortællingen omgående, at der var “panik” i det demokratiske parti’. Det kan du se lige her.

De danske medier, der over en bred kam ikke har betænkeligheder ved at gengive fx CNN som en troværdig kilde for nyheder og gøre tv-stationens meninger til deres egne, gik også i stor stil med panik-vinklen. Altså den vinkel, som CNN så fint serverede for dem. Det var det nemmeste, og når CNN siger det, ved medierne også, at det er tilladt stof.

Sikker og effektiv ekstern kommunikation.

“Sharp as a tack”

CNN åbnede panik-fortællingen med en klar og tydelig løgn i deres store ‘umiddelbart efter debatten-analyse’:

“Der har (før debatten, red.) ikke været tegn på, at Biden skulle være ude af stand til at opfyldte en præsidents forpligtelser, hvilket inkluderer svære beslutninger om national sikkerhed. Han er lige vendt tilbage efter to udmarvende udlandsrejser. Men torsdagens debat beviser, at hans evne til at kommunikere med landet – og endda sælge hans vision for en anden periode – er svært beskadiget, skriver CNN. Det kan du læse lige her.

I det store hele er historien, at det hele skyldes debatten, der var et stort chok, som kom ud af det blå, og den historie er nu blevet fortalt siden debatten.

Før debatten var Joe Biden nemlig ifølge medierne “sharp as a tack” (oversættes bedst til dansk som bare ‘skarp’), som blev en frase, som de altid enige medier gentog utallige gange på tværs af netværk og vidt forskellige tv-kanaler.

Altid spøjst når de præcist samme ord og vendinger finder vej til ‘nyheds’-oplæserne på de forskellige kanaler. Hvordan mon det sker?

Det næste store ‘chok’?

Sangen om det store debat-chok spiller igen og igen og igen på CNN og kumpanerne – og derfor også i Danmark.

Det er så uærligt, at det er svært at forlige sig med.

Endnu en obskøn gestus med langemanden til de millioner, millioner og atter millioner mennesker, der har givet udtryk for, hvad de tydeligt – så mange gange – har set under hele Joe Bidens præsidentperiode: En syg mand. Forvirret, famlende, tydeligvis ikke i kontrol. En, mand, der ofte fryser i øjeblikket, går i stå, og har decideret brug for hjælp. Han har stukket hånden frem til at hilse på folk, der ikke var der, han har sagt, at han lige har talt med mennesker, der har været døde i årevis, han har flere gange ikke selv kunnet finde væk fra scenen, eksemplerne er utallige, intet mindre.

Men den slags tale var ‘højrefløjs-misinformation’. Han var jo ‘sharp as a tack’.

Der er i øvrigt også mange, der mindst lige så længe har undret sig over, at medierne aldrig har stillet skarpt på Joe Bidens stærkt grænseoverskridende trang til – i fuld offentlighed – at sniffe og gumle løs på et utal af børn og unge.

Måske det bliver det næste store ‘chok’..? Skal magten og medierne i fællesskab til at børste den historie af for at øge presset?

Læs også: Ursulas tavshed: Danmark ’nødt til’ kafkask overindkøb

Fra ‘topform’ til ‘panik’ på 3 måneder

Udviklingen i historien udspiller sig dag for dag – som en løbende sæbeopera. Det fylder tæt på alt i amerikanske medier og også de internationale og danske medier skriver stolpe op og stolpe ned, DR og TV 2 er med dagligt både på tv og online.

I går var det en historie, at George Clooney, stærkt nedad-trendende skuespiller, nu deltager i koret om at få Joe Biden til at “gøre det rigtige”. Senatorer, guvenører, berømtheder og hvem som helst bliver rendt på dørene, så medierne kan fortælle historien om det øgede pres mod Biden.

Pas på, Joe. George Clooney, der er skuespiller, vil gerne af med dig (Foto: Depositphotos).

Herhjemme var David Trads i går på DR som ‘USA-kender’, hvor han fik lov til at gætte på, at Biden er væk i løbet af 10 dage. David Trads, der i øvrigt sammen med resten af medierne, hyldede Joe Biden for hans State Of the Union-tale tilbage i marts måned. Her lød det fra de altid enige medier, at Joe Biden var i “topform”.

“Det var en blanding af en boksekamp og en søndagsgudstjeneste i en gospel-kirke i Sydstaterne. Det her var en Joe Biden i topform, som holdt en valgkampstale,” skrev DR i endnu et skelsættende, objektivt værk, som du kan læse lige her.

Biden har omvendt, som du nok ved, i et brev til det demokratiske parti og hele verden gjort det klart, at han har lige præcis nul intention om at trække sig.

Medierne er sendt på arbejde, og det er nemt at se, at de er under pres. Mediernes chefer/ejere har gjort det klart for de altid enige medier, at det er nu, de skal levere. De skal levere et konkret resultat: Biden skal ud.

Medierne er spillere, intet andet. Hensigten med deres arbejde er, at du skal mene, hvad de fortæller dig, at du bør mene.

Hvad det så konkret er, er fra sag til sag. Det modtager de løbende besked om oppefra.

[email protected]

Fotos: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN