Ytringsfriheden under verdensomspændende angreb: Din guide til at undgå fedtefadet

Fremtiden kommer buldrende, og du er nødt til at blive mere konform, hvis du skal holde dig under radaren og ude af problemer. Følg Psst!s gode råd for – med lidt held i sprøjten – helt at undgå at komme i klemme.

future-snip-deposit

Du hører intet om det i dine medier, men de har også supertravlt med en historie om arbejdsmiljøet i et dansk politisk parti, så Psst! til undsætning.

Ytringsfriheden er under angreb – over hele verden. Følgende sager er alle helt friske – de kommer tykt og hurtigt, i en grad, så det er svært at følge med:

1. Brasilien lukker ned for X og meddeler, at enhver, der bruger en VPN til at få adgang til X, vil blive idømt en bøde på op til $8.874 (59.500 kroner) om dagen.

2. Tyske podcastværter for ‘Hoss and Hopf’ risikerer en bøde på €250.000 (1,9 millioner kroner) og fængsel i Tyskland, efter at de har “miskønnet” en skaldet transkønnet.

3. Telegram-stifter Pavel Durov arresteres i Frankrig for ikke at censurere brugere på Telegram.

4. Storbritannien sender hundreder i fængsel for at ytre sig på Facebook efter at ’højreradikale ekstremister’ (og kun dem!) stod bag urolighederne i Storbritannien.

LÆS OGSÅ: Manipulation og udeladelser gennemsyrer mediernes dækning af optøjerne i Storbritannien

5. EU-kommissær Thierry Breton sender Elon Musk et brev, hvori han før Elon Musks samtale med Donald Trump kræver, at Musk skal overholde EUs censurlove. Ellers…!

6. EU, USA og mange flere vil lukke X, fordi X er arnested for ’hadtale’.

7. Rumbles CEO, Chris Pavlovski, flygter fra Europa på grund af trusler fra den franske regering.

8. META CEO Mark Zuckerberg udgiver et brev, der beskriver, hvordan Biden-Harris-administrationen og FBI arbejdede for at censurere korrekt indhold på Facebook.  

LÆS OGSÅ: Zuckerberg: Facebook blev presset til censur – men vi laver ikke samme fejl igen

9. Mette Frederiksen siger, at hadtale ødelægger demokratiet og åbner op for handling på området.

LÆS OGSÅ: Mette: Hadtale ødelægger demokratiet

Du kan ikke stoppe det, der kommer. Fremtiden.

Men du kan indrette dig efter den – og det vil Psst! nu hjælpe dig med.

LÆS OGSÅ: Medierne udstillet: Manipulation, propaganda og fordummelse

Hold dig ude af fængsel

Lad os først tale om kursen. Hvor sejler vi hen?

Kursen for fremtiden er sat på konform, ensrettet, afrettet og i tråd med magtens og de statsstøttede massemediers fortællinger. Det er vigtigt for dig at forstå, hvis du ønsker at slippe for at blive udpeget som ballademager og/eller konspirationsteoretiker. Hold dig til fortællingerne. For din egen skyld.

Lad os tage et par eksempler:

Indtager fx rå og voldsparate bander dit nabolag, skal du i fremtiden holde dig i ro og leve med det. Du kan ved at bruge neutrale, rolige ord klage til rette instans, og så må du afvente hvad der sker.

Bliver dit barn fx chikaneret eller truet på vej hjem fra sportsklubben – måske endda igen og igen – skal du altså foretage dig intet andet end fx at sende en klage til rette vedkommende. Igen: Husk at brug rolige, neutrale ord – meget vigtigt. Ja, de skyder på din vej, men sådan er det. Du behøver ikke at blive en højreekstremistisk racist af den grund.

Du skal IKKE koge over ved fx at demonstrere eller ytre dig med obskøne ord på sociale medier. Og du skal for alt i verden ikke tale nedsættende om andre befolkningsgrupper. Heller ikke selvom de gør dit nabolag usikkert og utrygt.

Overhold den regel, hvis du gerne vil blive ude af fængslet. Overhold ikke den regel = fængsel.

Online skal du følge fortællingerne. Det vil fx sige, at du ikke skal kritisere myndigheder eller medier i forbindelse med næste pandemi og supervåben. Massemedierne fortæller dig, hvad du skal mene, og så længe du ikke går ud over de fastsatte grænser, er du i sikkerhed. Medmindre du er uheldig, selvfølgelig.

Er du til gengæld antimyndighedsekstremistisk ved fx at være skeptisk overfor det næste supervåben, det næste mirakel, den næste vaccine, der er den mest sikre i verdenshistorien, det næste eksempel på ’vores tids svar på månelandingen’, beder du selv om problemer. Ked af at sige det.

Vær klogere end det – lad være med at være antimyndighedsekstremist.

Tag vaccinen – så mange gange de beder dig om det. Og hvis du virkelig ikke vil have den, eller du virkelig ikke ønsker den i dine børn, så køb et fusker-bevis på, at I alle har fået den. Som fx mange velstillede mennesker med magt og status har gjort over hele verden.

Nu har du og dine jeres coronapas, og nu skal du så huske at spille rollen helt ud. Udskam gerne dem, der ikke viser samfundssind. Spil spillet.

LÆS OGSÅ: 9 medier – 8 spørgsmål – 0 svar

‘Hen’ er den sikre vej

Stop med at tiltale folk som han eller hun. Brug ’hen’ indtil du eventuelt har fået lov til at kalde vedkommende for ham eller hende. Begår du fejl her, kan det koste dig dyrt.

Tjenester som X og Telegram er lukket for længst, så brug din onlinetid på fx at poste glamourøse billeder af dig selv på Instagram. Tjek de nye muligheder for filtre, der kan få dig til at se smaddergodt ud.

Brug Facebook til at droppe et billede eller to af dine børn af og til. Eller et måltid. Eller whatever.

Bliv abonnement på et seriøst dansk medie. Som fx Jyllands-Posten eller Politiken. Brug dine medier til at afkode, hvad der er korrekt og tilladt, og selvfølgelig også hvad der ikke er spor velanset. Dine medier har deres fortællinger og holdninger direkte fra magten, så hvis du tilegner dig de samme meninger, er allerede du godt på vej til undgå fedtefadet.

Vi er nu stille og roligt ved at få dig ud af dine fremtidige problemer. Men hvis du er en af de mennesker, der bare suger til dig og ønsker at spille spillet til fuldendt perfektion, kommer her det ekstramateriale, der kan gøre dig endnu mere konform og korrekt end din nabo:

Lad som om, at du ikke længere spiser oksekød. Køer både prutter og bøvser, og det er dårligt for klimaet. Signalér gerne, at du er bekymret for klimaforandringer, og når du så rejser med fly 3-4-5 gange om året, så bare skru ned for din bekymring lige i de perioder. Det virker.

Hold altid godt øje med hvad ’the current thing’ er. Hvis magten og medierne fx alle hader en leder/kandidat (et godt nutidigt eksempel er Trump), så giv gerne udtryk for din afsky for selvsamme person med rolige og neutrale ord. Elegante svinere kommer virkelig til sin ret her.

Og vigtigt – især for de avancerede konforme:

Bemærk hvordan dine medier vinkler deres historier. Som i dag, hvor medierne vinkler historier om Covid-19, censur, korruption, tyranni, indvandring, geopolitik mm. på en helt særlig misledende måde. Det kan være meget forvirrende, så pas på, du ikke bider over mere end du kan tygge. Hold dig gerne til de ’solide’ sager. Som fx Covid-19 eller klima. Du kan altid senere se, hvordan de andre historier udvikler sig.

Du er nu klar til at gå fremtiden i møde – med kun minimal risiko for, at netop du havner i fedtefadet.

Held og lykke og god fornøjelse.

[email protected]k

Foto: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN