Jacinda Ardern givet Damehood af Prins William

Trenden med at give de ledere, der var mest loyale overfor Den Store Fortælling, hæder, ære og nye karrieremuligheder fortsætter. New Zealands tidligere premierminister Jacinda Ardern er nu ’Dame’, og hun og Prins William hyggede sig dejligt under seancen.

jacinda-ardern-snip-deposit

Covid-19 er bare gaven, der bliver ved med at give – altså for de offentlige mennesker, der gentog anti-videnskabelige paroler om mundbind, afstandskrav og pushede Covid-19-vaccinen ved hver eneste lejlighed.

Hvis de så fra deres enorme ølkasser også skabte splittelse, frygt og vrede mod de urene egoister, som vi lærte at kende som ’de uvaccinerede’, er chancen i dag stor for, at de er blevet hædret, adlet, beæret, begavet og behængt med sildesalat.

Læs også: ’Supervåbnet’ ødelagde deres liv: ”Samfundssind kaldte man det!”

Du får et Ridderkors. Du får et Ridderkors. Og du får…

Vi har længe set det over hele verden – lederne, der var mest loyale overfor Den Store Fortælling, modtager hæder og ære og foræres spændende, vellønnede, internationale lækkerbiskner af nye jobs.

Herhjemme har Henrik Ullum, Kåre Mølbak og Lone Simonsen, også kendt som Corona-Lone, har alle modtaget Ridderkorset. Der var dobbelt-jackpot for Søren Brostrøm, der både fik Ridderkorset, og som i sit nye fede job i WHO drømmer om at være ukendt igen. Magnus Heunicke er fortsat uden sildesalat, men til gengæld overlever han på mirakuløs vis den ene ministerrokade efter den anden. Det er også noget.

Og i går var det så altså Jacinda Ardern, den tidligere premierminister i New Zealand, der modtog Damehood af Prins William i en ceremoni på Windsor Castle i London.

Der blev grinet og fniset og stemningen var i det hele taget i top under ceremonien. Mange medier beskriver også, hvordan stemningen var fantastisk god, og hvordan Prins William og Jacinda Ardern tydeligvis kender hinanden særdeles godt.

De royale hylder her Jacinda Ardern på Instagram. Screenshot: Instagram.

Du kan også se en lille video af, hvor godt Prins William og Jacinda Ardern hyggede sig lige her.

Verdens strengeste foranstaltninger

Jacinda Arderns regering indførte nogle af verdens strengeste foranstaltninger, inklusive total nedlukning, stramme grænsekontroller og en målrettet vaccinekampagne.

Kritikken af hendes tilgang til Covid-19 kan opdeles i flere områder:

1. Strenge nedlukninger og restriktioner

Arderns regering indførte total nedlukning i marts 2020, hvilket omfattede lukkede grænser og meget strenge indenlandske restriktioner. New Zealand blev i en periode næsten helt lukket ned for omverdenen. Selv små smitteudbrud førte til nye nedlukninger, og landet holdt grænserne lukket indtil begyndelsen af 2022.

Indbyggere med familie i udlandet, blev frustrerede over de fortsatte grænselukninger, mens erhvervslivet og turistindustrien led store tab. Nedlukningspolitikken havde alvorlige økonomiske og sociale konsekvenser, og isolerede landet i meget lang tid.

2. Vaccination og restriktioner for uvaccinerede

Arderns regering implementerede også en hård linje i forhold til vaccination. New Zealand indførte en politik med obligatorisk vaccination for erhverv som fx sundhedssektoren og lærere, og landet indførte vaccinepas, som blev nødvendige for at deltage i en række aktiviteter som restaurationsbesøg, rejser og offentlige arrangementer.

Det førte til splittelse, da de uvaccinerede følte sig marginaliserede og presset af regeringen. Skeptikere/kritikere anklagede Ardern for at fremme en politik, der polariserede befolkningen mellem de vaccinerede og uvaccinerede.

3. Massive protester

I løbet af pandemien begyndte modstanden mod Arderns Covid-19-politikker at vokse, især efter indførelsen af obligatorisk vaccination og vaccinepas. Det kulminerede i en række massive protester, hvor nogle grupper, inklusive dem, der følte sig presset af vaccinationskravene, demonstrerede foran parlamentet i Wellington. Protesterne afspejlede utilfredshed med regeringens strenge kontrolforanstaltninger og regeringens undertrykkelse af friheder.

Læs også: Faucis forbrydelser: Nu grilles Fauci i kongressen

Jacinda Ardern vil nu ”sprede venlighed”

Jacinda Ardern sagde, at hun håbede at “sprede venlighed” i den næste fase af sin karriere, efter hun blev gjort til en dame.

Ardern, der blev valgt som premierminister i 2017 i en alder af 37 år, blev onsdag anerkendt af prinsen af ​​Wales med en af ​​landets højeste udmærkelser, den newzealandske fortjenstorden, for tjenester til staten.

Efter ceremonien sagde den tidligere leder, at modtagelsen af ​​Damehood fra William var “særlig speciel”, da parret havde lært hinanden at kende i løbet af de seneste år, især gennem deres arbejde med prinsens miljømæssige Earthshot-pris.

Ardern fortalte PA-nyhedsbureauet, at hun var “utrolig beæret og meget ydmyg” over hæderen, og hun følte, at den anerkendte hendes familie, hendes tidligere kolleger og newzealændere, der havde givet hende det “ekstraordinære privilegium at tjene dem i fem år”.

Ardern sagde, at hun siden hun forlod embedet, har støttet bevarelsen af ​​havmiljøer og Antarktis, skrevet en bog, undervist og “støttet andre, der ønsker at udøve empatisk ledelse”.

“Men jeg vil opsummere det med bare at prøve at sprede lidt venlighed i verden,” tilføjede hun.

[email protected]k

Fotos: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN