Opfølgning: 4 af 9 sportsredaktioner med svar

For en uge siden stillede Psst! nogle få spørgsmål til landets største sportsredaktioner. 4 ud af 9 har svaret, Ekstra Bladet ønsker længere tid, 4 har ikke svaret.

hjerte-i-veltraenet-mand-snip-deposit

For en uge siden blev der sendt spørgsmål til de største sportsredaktioner i landet. Psst! efterlyste deres professionelle vurdering af, om antallet af kollaps, svære ildebefindender, mystiske lidelser og pludselige dødsfald i sportens verden, er på samme niveau som i tiden før Christian Eriksens kollaps i Parken den 12. juni 2021.

Der var også nogle opfølgende spørgsmål – du kan se de konkrete spørgsmål i bunden af artiklen her.

Læs også: Kommentar: Spørgsmål sendt til sportsredaktionerne

4 ud af 9 har medier har svaret.

“De historier får nok mere opmærksomhed nu”

B.T. svarer, ved chefredaktør Lasse Vøge, at:

”Jeg har intet belæg for at konkludere, at antallet af kollaps i topsport er stigende. Men vi studser nok mere over den slags historier, fordi vi alle stadig bærer traumet over at se Christian Eriksen ligge livløs på Parkens grønsvær. Og den slags historier får nok mere opmærksomhed i danske medier, end de gjorde før sommeren 2021. Og måske er det derfor, at nogle føler, at der er sket en eksplosiv stigning af den slags sager.”

Psst! spørger:

”Jeg spørger jo faktisk ikke om belæg – spørger om B.T. Sport oplever flere kollaps OG pludselige dødsfald i sportens verden. Men forstår jeg dit svar rigtigt: Du mener, at det kan skyldes større opmærksomhed på at unge, raske mennesker i topform falder om og dør? Det var måske ikke rigtigt en historie før Christian Eriksens kollaps?

”Vi har også haft unge danske sportsudøvere, der pludseligt er døde. En golfspiller, en karateudøver, der kæmpede for at kvalificere sig til OL, vi har haft Parken, der undrede sig over frekvensen i medical emergencies (altid hjertet) på tilskuerpladserne. Kunne blive ved. Men det har B.T. altså ikke rigtigt bemærket, er det korrekt?”

B.T. Sports chefredaktør svarer:

”Ja, du forstår det rigtigt. Måske skrev vi ikke om en død amerikansk football-spiller før Eriksens kollaps. Det gør vi for det meste nu. Og vi bemærker, at der er mange tilfælde – men det tror jeg også, at der var pre 2021. Jeg husker med gru Miklos Feher, Marc Vivien-Foe og Antonio Puerta, der alle kollapsede og mistede livet på grønsværen.”

Læs også: Michel fik 3. stik fordi han ville repræsentere Danmark til OL – døde 5 uger senere

Mavefornemmelser

Berlingske skriver, at de ikke har en sportsredaktion, så de har ingen kommentarer.

Bold.dk – ved chefredaktør Michel Wikkelsø Davidsen – skriver:

”Vi har desværre ikke nogen kommentarer til emnet her. Det vil være gisninger, hvis vi begynder at vurdere det her på mavefornemmelser. Det lyder som et projekt, der kræver lidt mere end det.”

Psst! spørger:

”Har set, at I et par gange ret hurtigt har måttet lukke for kommentarerne til præcis den slags historier om kollaps og pludselig død. Så mange kommenterer på det, så mange siger det samme, så mange ser det, og jeres svar er at lukke for kommentarerne. Hvorfor?”

Det svarer Bold.dk ikke på.

TV3 Sport/Viaplay Group, ved Benjamin Munk, VP Sport,svarer:

”Vi har ikke en oplevelse af, at der skulle være sket en stigning på dette område efter Christian Eriksens ulykke i Parken. Så vores opfattelse er, at det er på et niveau, som det altid har været.”

Ingen grund til at stille opfølgende spørgsmål her, men man må gerne tvivle på, at det spørgsmål har været forbi mediets erfarne fodboldkommentatorer først.

Når man nu ved, hvad man ved.

EB Sport har brug for mere tid

Ekstra Bladet Sport har tilkendegivet, at de gerne vil svare, men at de har brug for mere tid.

DR, TV 2, Politiken og JP har ikke svaret på hverken primær mail eller opfølgning.

Spørgsmålene lød:

1: Oplever (indsæt medie), at antallet af kollaps, svære ildebefindender, mystiske lidelser og pludselige dødsfald i sportens verden er på samme niveau som i tiden før Christian Eriksens kollaps i Parken den 12. juni 2021? Eller er der siden sket en tydelig og dramatisk stigning i frekvensen af sager?

Følgende spørgsmål er kun relevante, hvis mediet tilkendegiver, at mediet oplever en tydelig stigning i antallet af sager. De er formuleret som dobbelt-spørgsmål, hvor man kan svare på det, man ønsker indenfor spørgsmålenes ramme: 

2: Hvordan diskuterer I det på redaktionen? Hvad tænker I om problemet?

3: Har I gjort nok for at afdække situationen for offentligheden? Belyse problemet?

4: Hvad taler I på sportsredaktionen om bør gøres? Hvad er vejen frem? 

5: Burde sportsredaktionerne ikke have fokuseret på de mange sager på en mere samlet facon? Så offentligheden fik bedre chancer for at forstå, at der sker noget højst usædvanligt og ofte tragisk, som vi ikke har oplevet før?

6: Andre kommentarer/tanker?

***

[email protected]k

Fotos: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

PSST! Vi vil gerne tale med mennesker, der har de historier, som medierne ikke vil og tør beskæftige sig med. Hvad vil du fortælle? Skriv til [email protected]k

TIL FORSIDEN