De samme 10 spørgsmål: Sundhedsstyrelsens svar

Sundhedsstyrelsen brød sig ikke om artikelserien ’De samme 10 spørgsmål’. SSTs svar burde være kapitel 7, men er det ikke. Forklaring følger.

blooper-snip-deposit

Sundhedsstyrelsen (SST) brød sig ikke om artikelserien ’De samme 10 spørgsmål’. I modsætning til SSI og Lægemiddelstyrelsen mener Sundhedsstyrelsen ikke, at der er behov for at svare på 10 helt enkle spørgsmål, som ingen andre medier stiller.

SST svarede Psst! med følgende mail:

“Tak for din mail. Du er meget velkommen til at bruge de informationer, som vi har på hjemmesiden om covid-19. Vi har gennem hele covid-19 pandemien udgivet statusrapporter og faglige grundlag/notater, som har sammenfattet den viden, vi har lagt til grund for vores anbefalinger. De er udsendt sammen med vores nyheder om anbefalingerne – og du kan finde dem her:”

https://www.sst.dk/da/nyheder?Emne={11798F91-933A-488F-A072-B82426B7BB0F}&searchWord=covid#/side-1

Mere skrev SST ikke.

Psst! svarede:

“Vil du sige, at de info I har på hjemmesiden er fyldestgørende og præcise? Det vil mange være uenige i. Så hvorfor ikke svare på de 10 spørgsmål? En repræsentant fra SST må jo meget gerne svare på spørgsmålene ud fra den info, I mener er gældende. Svaret vil blive bragt uredigeret og i fuld længde…?”

Det svarede SST ikke på. SST var færdige med samtalen.

Du kan se de tidligere kapitler i serien lige her:

De samme 10 spørgsmål kap. 1

Kap. 2: Lægemiddelstyrelsens svar

Kap. 3: Frederik Schaltz-Buchholzers svar

Kap. 4: SSIs svar

Kap. 5: Christine Stabell Benns svar

Kap. 6: Allan Randrups svar

SST bliver vores blooper

Fordi SSTs svar er så pauvert, vil Psst! ikke tildele SST deres eget kapitel. Måske lidt fornærmet, endda lidt barnligt, det kan man godt sige, men sådan er det. SST kunne have haft æren af hovedrollen i 7. kapitel, men nu får de fremover i stedet en mention efter kapitel 6 på følgende måde:

* Blooper: SSTs svar

[email protected]k

Foto: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN