De samme 10 spørgsmål: De ville ikke være med

De medievante eksperter, der ikke ønskede at svare på 10 enkle spørgsmål af en anden karakter end de statsstøttede medier nogensinde ville stille, er seriens 8. kapitel. De skal nemlig have en sidste chance.

sssh-tegning-snip-deposit

Vi nærmer os stille og roligt slutningen, der er kun få kapitler tilbage. Og dog. Måske kapitel 8 her kan udvide serien. Det kræver kun at nogen skifter mening.

Psst! ærgrer sig over, at flere prominente navne ikke ville deltage i serien. Når emnet er den vaccine, som der er så forbløffende stor uenighed om, og man bliver lovet, at alle svar bliver bragt 100% uredigeret, kan tavshed som den foretrukne strategi godt undre. Og gøre nysgerrig.

For er det på grund af spørgsmålet om, at DK fortsat anbefaler gravide at blive vaccineret imod Covid-19?

Er det spørgsmålet om det udeklarerede indhold, som eksperterne godt ved er der?

Er det fordi, de helst ikke har lyst til at rose Covid-19-vaccinen alt for meget længere?

Er det fordi de håber alt det ubehagelige bare går væk?

Er der i det hele taget forklaringsproblemer?

Er det fordi, at de statsstøttede medier altid har aet alt, hvad der har med Covid-19-vaccinen åh så blidt med hårene og derfor føles det nu ubehageligt at se kritiske, konkrete, vidensbaserede spørgsmål?

Eller er det en kombination?

Så mange manglende svar fra nogle af Danmarks førende kapaciteter på området. Ærgerligt. Og mystisk.

Dengang kunne de godt

Du kan selv meget nemt konstatere hvor stor uenigheden er om fx produktsikkerheden i forhold Covid-19-vaccinen. Står udførligt og lettilgængeligt i serien. Ligesom der står, at Christine Stabell Benn, Frederik Schaltz-Buchholzer, Allan Randrup og Jeanne A. Rungby alle mener, at de vaccineskadede danskere er blevet fuldstændigt svigtet af myndighederne. Myndighederne har omvendt ikke rigtigt svaret på spørgsmålet, om vi har behandlet de skadede borgere godt. Hvorfor ikke?

De foreløbige kapitler er samlet i bunden af artiklen her.

Svarene i serien er fra nogle af landets største eksperter, og de er blandt meget andet uenige med myndighedernes forsikringer om, at der ikke er udeklaret problematisk indhold i Covid-19-vaccinen.

De statsstøttede medier er enige om at være tavse, de vil ikke røre noget, der bare kan opfattes som kritik af Covid-19-vaccinen, med en ildtang. Rædselsslagne. Men de var på og trak læsset, da den var et supervåben. Et mirakel. Vores tids svar på månelandingen. Ekstra Bladet, det store moderne medie der engang var folkets avis, hyldede coronapasset og ønskede at tvangsvaccinere danskerne. Dengang kunne de godt.

En god serie

Frederik Schaltz-Buchholzer skrev for nyligt et tweet om, at når han sammenlignede svarene på ‘de samme 10 spørgsmål’ fra Christine Stabell Benn og ham selv med myndighedernes svar, virker det som om, at der bliver talt om to forskellige vacciner.

Eller måske to forskellige virkeligheder.

Myndighedernes version af ‘facts’ er nærmest 180 grader af hvad nogle af landets største kapaciteter på vaccine-området mener. Det har serien gjort meget tydeligt. Der er kommet mange konkrete argumenter på bordet. Der er mange henvisninger til undersøgelser, studier, rapporter. Og underbyggede holdninger. Hvis du har fulgt med, er du blevet klogere.

Det er en god serie, der kan belyse en så konkret og markant uenighed med argumenter, dokumentation og henvisninger og samtidigt gøre os klogere.

Måske den kan slutte på toppen?

De ville ikke være med:

Lone Simonsen, professor i epidemiologi ved Roskilde Universitet, under corona kendt som Corona-Lone, overvejede et par uger, men besluttede i sidste ende ikke at deltage.

Jens Lundgren, professor i infektionssygdomme ved Rigshospitalet og meget ofte myndighedernes foretrukne ekspert, har ikke svaret.

Jan Pravsgaard Christensen, professor i immunologi ved Københavns Universitet, havde ikke tid. Da Psst! så tilbød ham lige så lang tid, han ønskede sig, havde han stadigvæk ikke tid. Det virkede umiddelbart ret uhøfligt.

Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, har ikke svaret.

Viggo Andreasen, lektor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet, hvor han blandt andet forsker i matematisk epidemiologi, har ikke svaret.

Camilla Foged, professor i vaccinedesign ved Københavns Universitet, har ikke svaret.

Søren Brostrøm, nu WHO, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen, kendt som corona-generalen, har ikke svaret.

Magnus Heunicke, tidligere sundhedsminister, har ikke svaret.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde har ikke svaret.

Hvis nogen af ovenstående har skiftet mening og nu har fået lyst til at svare på de 10 spørgsmål om Covid-19-vaccinen, er der tid endnu. En uges tid til tæppefald – så ja. En lille uge.

Psst! siger foreløbigt tak for besvarelserne til SSI, Lægemiddelstyrelsen, Frederik Schaltz-Buchholzer, Christine Stabell Benn, Allan Randrup, Jeanne A. Rungby.

SSTs svar kan du finde herunder som en ’blooper’. Altså noget useriøst, fjollet, komisk materiale.

Du kan se de tidligere kapitler i serien lige her:

Kap. 1: De samme 10 spørgsmål

Kap. 2: Lægemiddelstyrelsens svar

Kap. 3: Frederik Schaltz-Buchholzers svar

Kap. 4: SSIs svar

Kap. 5: Christine Stabell Benns svar

Kap. 6: Allan Randrups svar

*Blooper: SSTs svar

Kap. 7: Jeanne A. Rungbys svar

[email protected]k

Foto: Depositphotos.com

FØLG PSST! PÅ FACEBOOK OG X

TIL FORSIDEN